Autoshampoot ja pesuaineet

Valikoimamme pesu- ja puhdistusaineet sopivat niin autojen käsinpesuun kuin autopesuloiden ammattikäyttöön. Voit pestä autosi yksinkertaisesti ja halvalla käyttäen perinteistä ämpäriä, pesusientä ja autoshampoota, tai voit tehostaa pesuprosessia investoimalla painepesuriin ja hienoihin puhdistustuotteisiin kuten erikoiskiillotusaineisiin ja -vahaan, joilla saat syvän kiillon.

Auton liuotinpesuaineet ovat kemiallisia tuotteita, jotka on suunniteltu poistamaan likaa, öljyä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia auton pinnalta. Näitä pesuaineita käytetään yleisesti auton ulkopinnan puhdistamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös moottorin osien tai auton sisätilojen puhdistukseen.

Tavallisimpia aineita, joita käytetään auton liuotinpesuaineissa, ovat:

  • Liukoiset orgaaniset yhdisteet: Näitä ovat esimerkiksi alkoholit, ketonit ja esterit, jotka ovat tehokkaita liuottamaan öljyjä ja rasvoja.
  • Pinta-aktiiviset aineet: Nämä aineet auttavat irrottamaan likaa ja epäpuhtauksia auton pinnalta ja helpottavat niiden huuhtoutumista vedellä.
  • Emäkset ja happamat yhdisteet: Nämä aineet neutraloivat hapettumista ja syövyttävät aineet, jotka voivat kerääntyä auton pinnalle. Ne voivat myös auttaa irrottamaan tiukasti kiinnittyneitä epäpuhtauksia.
  • Hajusteet ja väriaineet: Joissakin pesuaineissa voidaan käyttää hajusteita ja väriaineita, jotka tekevät pesuaineesta miellyttävämmän käyttää ja antavat sille tunnistettavan ulkonäön ja tuoksun.

On tärkeää valita oikean tyyppinen pesuaine auton pinnan ja likatyypin perusteella, jotta vältetään vahingoittamasta auton maalipintaa tai muita pintoja. Lisäksi on erittäin tärkeää noudattaa pesuaineen käyttöohjeita ja turvallisuusohjeita.

Tutustu myös auton pesuohjeisiin.

Shopping Cart
Scroll to Top