Auton pesun ABC - Auton sisätilojen puhdistus

Auton sisätilat ovat joskus koetuksella, jonka vuoksi se tarvitsee säännöllistä huoltoa ja hoitoa. Olipa auton sisusta tekstiiliä tai nahkaa, se tarvitsee hellää huolenpitoa. Auton sisustus on Suomessa alttiina lämpötilanvaihteluille: kovalle pakkaselle sekä läkähdyttävälle kuumuudelle. Myös lasten likaiset vaatteet sekä eläinten kuolat ja karvat rasittavat auton sisätiloja.

Autosi interiöörin hyvä kunto takaa miellyttävät ajokilometrit. Eikä pidä unohtaa, että sisätilojen kunto on tärkeää myös autosi jälleenmyyntiarvolle. Pesuainepalvelu.fi tarjoaa valikoiman tuotteita, jotka on kehitetty hoitamaan autosi sisuskalut mahdollisimman tehokkaasti.

Kuinka usein auton sisäpuoli tulisi puhdistaa?

Se, kuinka usein autosi sisätilat on puhdistettava, riippuu ajo-oloista ja elämäntyylistäsi. Jos kuljetat usein sotkuisia matkustajia (esim. lapsia ja lemmikkejä), autosi sisätilat saattavat vaatia säännöllisempää puhdistusta. Tämän lisäksi on hyvä yleissääntö, että sisätilat puhdistetaan perusteellisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Voit esimerkiksi puhdistaa autosi aina kevään alussa, jotta talven aikana sisätiloihin kulkeutunut muta ja tiesuola saadaan pestyä pois. Puhdista se uudelleen kesän lopussa, jotta se on valmis kylmempiä kuukausia varten.

Sisätilojen puhdistuksen muistilista

#1 Isojen roskien poistaminen ja lattiamattojen puhdistus: Kun olet poistanut kaikki roskat autostasi, ota lattiamatot pois. Jos aiot pestä lattiamatot, on hyvä tehdä tämä vaihe puhdistusprosessin alkuvaiheessa, jotta matot ehtivät kuivua, kun puhdistat autosi muuta sisustusta.

#2 Auton sisätilojen imurointi: Kun lattiamatot on irrotettu, imuroi autosi sisätilat. Käytä tarvittaessa imurin lisävarusteita päästäksesi vaikeasti tavoitettaviin nurkkiin, kuten mukitelineeseen ja tuulilasin ja kojelaudan väliseen tilaan.

3# Puhdista kojelauta: Poista kojelaudalta mahdollisimman paljon pölyä pölyhuiskalla tai mikrokuituliinalla ja käytä vanupuikkoja, jotta pääset pieniin tiloihin tuuletusaukkojen ja nuppien ympärillä. Pölyjen pyyhkimisen jälkeen poista lika ja sormenjäljet hieman kostealla mikrokuituliinalla.

#4 Puhdista konsoli: Samoin kuin kojelaudasta, myös konsolista on tärkeää poistaa pöly, lika ja roskat. Puhdista vaihdekeppi ja muut hallintalaitteet puhtaalla mikrokuituliinalla, joka on vain hieman kostea.

#5 Puhdista mukitelineet, ovipaneelit ja ratti: Huolehdi mukitelineistä, ovipaneeleista ja ratista poistamalla pöly ja desinfioimalla nämä pinnat. Jos sinulla on irrotettavat mukitelineet, ota ne pois ja pese ne lämpimässä vedessä ja astianpesuaineella.

#6 Sisäikkunoiden puhdistus: Käytä alkoholipohjaista lasinpuhdistusainetta, kuten Kenotek Glass Cleaner, ikkunoiden ja tuulilasien sisäpuolen puhdistamiseen. Älä koskaan käytä tuotteita, joita ei ole tarkoitettu lasin puhdistamiseen. Kun käytät lasinpuhdistustuotteita autosi sisällä, yritä käyttää kahta mikrokuituliinaa. Suihkuta tuotetta toiselle liinalle ja levitä puhdistusaine sillä lasille. Pyyhi lasi puhtaaksi toisella liinalla. Tämä strategia auttaa vähentämään raitojen muodostumista, ja mikrokuituliina suojaa lasia hankauksilta.

#7 Puhdista auton istuimet: Puhdista istuimet ensin imuroimalla kaikki pölyt, murut ja roskat pois. Puhdista istuimet sitten käyttämällä istuinmateriaalille sopivia tuotteita.

Kaikki pintamateriaalit

World Clean W-102 on auton kaikkien sisäpintojen puhdistuksen monitoimiaine. Se soveltuu tekstiileille, nahkalle ja keinonahkalle, lattiamatoille sekä ikkunoille. Tämä emäksinen pesuaine poistaa myös rasvat, öljyjäämät, nikotiinin ja musteen.

Tekstiili

Tahrat tekstiilipinnoilla ovat väistämättömiä, ja niihin Kenotek Pro Interior Cleaner tarjoaa ihanteellisen ratkaisun. Suihkuta, anna vaikuttaa, pyyhi ja töpötä kuivaksi! Kova hankaus ei ole suositeltavaa, koska silloin tekstiilikuidut voivat vaurioitua – eli pehmeä hankaus on ihanteellinen.

Nahka ja keinonahka

Nahka, jota ei ole hoidettu riittävästi, kuivuu ja jopa halkeaa. Kenotek Pro Leather Cream ei ole vain voide, joka antaa nahalle tarvittavan joustavuuden, vaan sillä on myös puhdistava vaikutus. Tuote varmistaa puhtaan lopputuloksen sekä hyvän suojan – ja lisäksi se tuoksuu uudelle nahalle. Huolellisen ravistamisen jälkeen tuotetta voidaan hieroa nahkapinnoille pehmeän nukkaamattoman liinan kanssa.

Vinyyli

Kenotek Pro Vinyl & Leather Conditioner uudistaa auton nahka- ja muoviosat hetkessä.  Helppokäyttöinen tuote ruiskutetaan tasaisesti pinnoille ja annetaan kuivua. Jos pinnasta halutaan matta, tulee sitä hieroa jälkikäteen pehmeällä nukkaamattomalla liinalla.

Lasipinnat

Tehokas ja tahraamaton etanolipohjainen tuote soveltuu kaikille lasi- ja peilipinnoille sekä kromi- ja muoviosille. Helppokäyttöinen tuote suihkutetaan lasi-, muovi- ja kromipinnoille ja pyyhitään puhtaaksi nukkaamattomalla liinalla tai paperilla.

Sisäputsi - Sisätilojen puhdistuspaketti

Autonpesua ei kannata keskittää pelkästään autosi ulkopintoihin. Sisätilojen tehopesu ja pintojen hoito on yhtä tärkeää. Kattava puhdistuspakettimme sisältää Kenotek ja World Clean -tuotteita nahka,- muovi,- lasi, sekä tekstiilipintojen puhdistukseen ja hoitoon.

Tarvikkeet sisätilojen puhdistukseen

Kenotekin 40 x 40cm kokoisella mikrokuituliinalla poistat mm. pölyn, lian ja sormenjäljet. Stereoitakaan ei tarvitse jättää pyyhkimättä sillä liina on turvallinen myös elektronisille laitteille ja niiden pinnoille. Käytä, pese, kuivaa ja käytä uudelleen!

Puhdista kapealla Vikan verhoiluharjalla vaikeasti saavutettavat alueet, kuten istuinten ja istuinkiskojen alaosat ja välit. Tarkoitettu verhoilujen ja mattojen puhdistukseen.

Ares Plus kuiva-märkäimuri on todellinen monitoimi-ihme! Se soveltuu töihin, joihin tavallinen pölynimuri ei pysty. Märkä-kuivaimurin käyttökohteita ovat autot, autotallit sekä remonttikohteet ja rakennustyömaat. Tehokkaalla imurilla saat poistettua roskat, pölyt ja purut sekä nesteet, kuraveden ja kostean hiekankin.

Shopping Cart
Scroll to Top