Auton pesun ABC - Auton peseminen

Onko autosi likainen, mutta sinua ei huvita ajaa autopesulaan? Tai ehkä haluat täysin hallita käytettäviä tuotteita ja pesutapaa. Meillä on sinulle hyviä uutisia: auton pesu käsin on helppoa, ja oikeilla tarvikkeilla siihen voi kulua vain alle tunti!

Vinkkejä

  • Varmista, ettei vaatteissasi ole nappeja, vetoketjuja tai muuta, mikä voisi naarmuttaa autosi maalia.
  • Ole varovainen käytettyjen pyyhkeiden ja mikrokuituliinojen, kanssa. Niiden sisälle on saattanut jäädä likaa, joka voi naarmuttaa maaliasi.
  • Vältä auringonpaistetta ja erittäin kuumia lämpötiloja, kun peset autoasi. Sekä autonpesusaippua että vaha toimivat parhaiten, kun ne levitetään maalipinnalle viileässä lämpötilassa. Korkeassa lämmössä ne kuivuvat liian nopeasti ja jättävät maalipintaan raitoja ja vesitahroja.

Kuinka pesen auton?

Vaihe 1: Valmistelu

Kaikki mitä tarvitset auton pesuun

Varmista, että kaikki tarvitsemasi välineet ovat autosi lähellä ja että ne on sijoitettu niin, että pääset niihin helposti käsiksi. Tässä on peruslista autonpesun välineistä:

Jos haluat helpottaa auton pesemistä, suosittelemme seuraavia välineitä:

Kahden ämpärin tekniikka

Konsepti on yksinkertainen. Sinulla pitäisi olla vähintään kaksi ämpäriä: yksi huuhteluun ja yksi pesuun. Monissa autonpesuämpäreissä on myös hiekkasihti – vaikka se ei ole välttämätön, se vähentää lian kerääntymistä ja pitää veden puhtaana pidempään. Sihti toimii esteenä ämpärin pohjalla päästäen lian suodattumaan sen läpi, mutta pysäyttää isommat esineet, kuten pesukintaasi. Jos sinulla on vain yksi hiekkasihti, kannattaa se laittaa huuhteluämpäriin, koska se kerää suurimman osan liasta; tästä huolimatta suosittelemme, että hiekkasihti on molemmissa ämpäreissä.

  • Täytä kaksi erillistä ämpäriä vedellä (ja laita kumpaankin ämpäriin hiekkasihti).
  • Lisää ohjeiden mukaan annosteltu autonpesuaine pesuämpäriin ja jätä huuhteluämpäriin pelkästään puhdas vesi.
  • Esihuuhtele auto joko letkulla tai painepesurilla. Näin saat suurimman osan liasta pois ennen pesuaineen käyttämistä.
  • Upota pesukintaasi pesuämpäriin ja aloita auton peseminen ylhäältä alaspäin.
  • Ennen kuin kurotat takaisin pesuämpäriin, huuhtele pesukintaasi huuhteluämpärissä. Nyt voit palata takaisin pesuämpäriin puhtaalla pesukintaalla.
  • Jatka tätä prosessia, kunnes olet puhdistanut koko auton. Mitä likaisempi auto on, sitä useampi ämpärikierros tarvitaan.

Kannattaa huomioida, että renkaat, kynnykset ja ajoneuvon takaosa keräävät yleensä eniten tielikaa, joten on hyvä pitää erillinen pesukinnas erityisesti näitä alueita varten.

Autonpesun muistilista

#1: Kun peset autosi suorassa auringonpaisteessa, auton pinnasta tulee liian kuuma. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi (ja saippua) haihtuvat nopeasti ja jättävät auton pintaan rumia jälkiä. Parhaan tuloksen saat, kun vältät auton pesua päivän kuumimpaan aikaan tai peset autosi varjoisassa paikassa.

#2: Ainoastaan puhtaat ja toimivat tarvikkeet kelpaavat auton pesuun. Onko sinulla pullo autonpesushampoota, joka on seissyt autotallissasi useita vuosia? Entä vanha rätti tai mikrokuituliina, jota on käytetty pari kertaa auton puhdistamiseen aiemmin ja sitten heitetty kaapin pohjalle pölyttymään? Kaikki nämä tuotteet on asetettava syrjään. Ammattitason autonpesu vaatii uusia, puhtaita tuotteita, jotta vältetään maalivaurioiden riskit.

#3: Älä pudota puhdistusvälineitä maahan pesun aikana. Kaikki puhdistustarvikkeet, erityisesti ne, jotka koskettavat auton pintaa, eivät saa joutua kosketuksiin maanpinnan kanssa. Maahan putoaminen lisää riskiä, että puhdistusvälineisiin tarttuu epäpuhtauksia, jotka sitten siirtyvät autoosi. Vielä pahempaa on se, että lattialta tai maasta voi tarttua teräviä roskia tai hiekkaa, jotka voivat naarmuttaa maalipintaa, kun liinaa tai pesusientä hierotaan auton pintaan.

#4: Pidä erilliset puhdistusvälineet auton vanteita ja renkaita varten – emme suosittele puhdistamaan autoa samoilla välineillä, joilla olet puhdistanut vanteet. Kun puhdistat vanteita, liinat ja sienet keräävät jarrupölyä, joka sisältää pieniä metallin sirpaleita. Et halua niitä lähellekään autosi maalipintaa.

Vaihe 2: Huuhtelu ennen pesua

Ammattimaisen viimeistelyn varmistamiseksi ja autosi maalipinnan vaurioitumisen riskin pienentämiseksi on suositeltavaa huuhdella auto ennen pesua. Käytä letkua ja huuhtele auto kauttaaltaan, myös renkaat. Tämä osa prosessia auttaa poistamaan kaikki pienet liat, hiekat ja muut pienet palaset, jotka ovat saattaneet joutua autoosi viimeaikaisten matkojesi aikana. Huuhtelun jälkeen on paljon turvallisempaa aloittaa auton peseminen.

Vaihe 2.5: Esipesu Snow Foam autoshampoolla

Auton voi myös esipestä suihkuttamalla siihen Snow Foam -autoshampoota vaahdotuslaitteella tai vaahdottavalla paineruiskulla. Kun shampoo ruiskutetaan auton pintaan, siitä tulee paksua vaahtoa, joka irrottaa ja poistaa likaa.

Levitä Snow Foam -pesuaine autosi päälle tuotteen ohjeiden mukaisesti. Peitä auto vaahdolla aloittaen katosta ja siirtyen alaspäin. Anna aineen vaikuttaa autosi pinnalla niin kauan kuin ohjeissa sanotaan. Lopuksi huuhtele auto vedellä.

Pelkkä pesuaineen levittäminen voi olla myös varsinainen pesuprosessi, jos autosi ei ole kovin likainen. Varmista kuitenkin, että käytät pesuainetta, joka on myös autoshampoo.

Vaihe 3: Vanteiden ja renkaiden puhdistus

Vanteet ja renkaat ovat yleensä auton likaisin osa, koska kaikki asfaltin lika, tiesuola, jarrupöly, muta ja erilaiset muut epäpuhtaudet joutuvat niiden pyörivien pintojen läheisyyteen. Siksi on ehdottoman tärkeää, että puhdistat renkaat ensin, varsinkin jos ajoneuvoa ei ole puhdistettu vähään aikaan.

Käytä mikrokuituliinaa, pesusientä ja/tai vanneharjaa, joita käytetään ainoastaan vanteiden puhdistamiseen, suihkuta vanteiden puhdistusainetta ja hinkkaa puhtaaksi. Varmista, että pääset myös kaikkiin pieniin koloihin ja vanteiden takapuolelle. Kun vanteet ovat puhtaat, huuhtele ne ja pese myös renkaat tarvittaessa.

Lue artikkelimme vanteiden ja renkaiden puhdistuksesta »

Vaihe 4: Pese auto kahden ämpärin tekniikalla

Kaikkien autojen pesu on tärkeää aloittaa ylhäältä ja edetä sitten alempiin alueisiin. Tähän on kaksi syytä: ensinnäkin auton alaosat ovat yleensä likaisimpia, joten ne kannattaa säästää viimeiseksi. Toiseksi, kun aloitat pesun ylhäältä, saippua ja vesi valuvat auton alaosiin ja ”esipesevät” ne samalla.

#1: Täytä yksi ämpäreistä puhtaalla vedellä.

#2: Täytä toinen ämpäri puhtaalla vedellä ja autosaippualla.

#3: Upota pesukintaasi pesuämpäriin ja aloita auton peseminen ylhäältä alaspäin. Muista pestä suorilla liikkeillä, jotta maali ei naarmuuntuisi.

#4: Pese auto osissa ja huuhtele osiot saman tien, jotta saippua ei kuivu. Kun olet puhdistanut jokaisen osion, purista pesukintaasta mahdollisimman paljon vettä ja likaa pois ennen kuin käytät sitä uudestaan.

#5: Suorita prosessi uudelleen, kunnes koko auto on puhdas.

#6: Kun auto on puhdas, huuhtele se vielä kerran letkulla. Näin varmistat, että sait kaiken saippuan pois autosta.

Vaihe 5: Auton kuivaaminen

Kuivaa auto mikrokuituliinoilla. Mikrokuituliinat ovat hellävaraisia autollesi, eivätkä ne naarmuta maalipintaa. Käytä muutamaa pyyhettä ja työskentele ylhäältä alaspäin työntäen vettä hitaasti pois auton pinnalta. Seisova vesi voi jättää autoon rumia tahroja, joten pyyhi kaikki vesi pois ja ylpeänä katso kuinka puhdas autosi on pesun jälkeen.

Pesun jälkeinen viimeistely

Kaikki rakastavat puhdasta, kiiltävää autoa, mutta miten saavutat täydellisen kiillon? Tässä oppaassa kerromme sinulle auton kiillotuksen ja vahauksen eduista sekä siitä, mitä tuotteita sinun kannattaa käyttää pintojen viimeistelyyn: Auton pesun ABC – Auton kiillotus ja vahaus »

Shopping Cart
Scroll to Top