Auton pesun ABC - Vanteiden puhdistus

Vanteiden ja renkaiden puhdistus on tärkeä osa autojen ja kuorma-autojen pesussa. Vanteiden lika koostuu pääasiassa mineraalisaasteesta eli jarrupölystä sekä öljyisestä liasta. Happamia puhdistusaineita käytetään tavallisesti puhdistamaan rautajäämät ja emäksisiä puhdistamaan öljyt.

Suosittelemme pesemään vanteet aina ennen kausisäilytystä, jolloin irrotettujen renkaiden huolellinen peseminen on myös helpompaa. 

Kokosimme alle yhteenvedon verkkokauppamme tuotevalikoimasta ja erottelimme kolme pesuaineiden ryhmää: happamat, emäksiset ja pH-neutraalit puhdistusaineet.

Happamat puhdistusaineet

Happamille pesuaineille tunnusomaista on niiden tehokkuus. Fluorivetyhappoa sisältävät puhdistusaineet ovat erittäin tehokkaita, mutta ne ovat myös myrkyllisiä ihmisille ja ympäristölle. Toistuvassa käytössä happo voi vahingoittaa renkaita.

Emäksiset puhdistusaineet

Käyttämällä emäksistä puhdistusainetta yhdessä mekaanisen puhdistuksen kanssa, saavutat täydellisen pesutuloksen. Lisäksi alkalipesuaineilla on mielenkiintoisia vahvuuksia: yhteensopivuus vedenkierrätysjärjestelmien kanssa, ne eivät ole haitallisia betonipinnoille ja ovat turvallisia autonpesuloissa käytettäväksi.

pH-neutraalit puhdistusaineet

ph-neutraalit puhdistusaineet ovat erittäin tehokkaita sekä 100 % turvallisia ihmisille ja ympäristölle. Levittämisen jälkeen tuote saa aikaan kemiallisen reaktion, jolloin lika irtoaa, mikä helpottaa myös huuhtelua. pH-neutraali tuote soveltuu myös jarrupölyn poistamiseen.

Vannesetti alumiinivanteelle

Tämän paketin ydin on markkinoiden ylivoimaisesti PARAS vannehappo alumiinivanteille. W-FG vannehappo löytyy lähes jokaiselta fiksarilta ja autonpesuammattilaiselta Suomessa ja se onkin suosituimpia World Clean -tuotteita. Pese siis kuin ammattilainen ja vaahdota vannehappo Epocan paineruiskulla ja harjaa hankalat paikat ja kiinteä lika Vikanin vanneharjalla.

Tarvikkeet vanteiden ja renkaiden puhdistukseen

Shopping Cart
Scroll to Top